Ambassadeurschap Stichting Babyspullen

Ambassadeur MamaLoes

MamaLoes zet zich al jaar en dag in om mensen te helpen. Dit doet MamaLoes vanuit haar sociale hart. Een aantal jaar geleden is MamaLoes in contact gekomen met Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen zet zich in om aanstaande ouders te helpen wanneer zij op of onder de armoede grens leven. Dit doet Stichting Babyspullen door de aanstaande ouders babystartpakketten te geven, met de basisbenodigdheden voor een baby.

MamaLoes heeft al voor een langere periode meegewerkt aan het mogelijk maken van de babystartpakketten door bijvoorbeeld de aanlevering van schaarse producten. Maar na een aantal jaar vanaf de zijlijn ondersteunen wilden we echt gaan meedoen om samen nog meer kindjes een eerlijke start te geven. Wat doen we dan precies samen? Stichting Babyspullen schreef hier een artikel over op hun website.

MamaLoes, ambassadeur van Stichting Babyspullen.

Samen maken we het verschil

Bij aankoop van een product uit de MamaLoes collectie doneren wij aan Stichting Babyspullen. Het bedrag dat in 2019 gedoneerd is aan Stichting Babyspullen is: € 9.090,42. In 2020 was dat: € 10.352,07. Het bedrag dat in 2021 gedoneerd is: € 7.594,35.

Tot nu toe gedoneerd in 2022: €1.053,36

Gedoneerd:

Januari       € 386,73
Februari     € 296,64
Maart          € 369,99 
April            € 239,35

“Stichting Babyspullen … omdat elk kind recht heeft op een goede start!"

Inzamelpunten

Sinds december 2018 vind je in iedere MamaLoes winkel een rode container. In deze containers van Stichting Babyspullen mogen producten gedoneerd worden die Stichting Babyspullen kan gebruiken in de babystartpakketten. Denk hierbij aan kleding t/m maat 92, kruiken en hydrofiele luiers. Eigenlijk is alles voor een pasgeboren kindje welkom bij de stichting om zo de baby's te kunnen helpen in de basisbehoeften.

Zijn je kinderen uit hun kleren gegroeid of heb je nog verzorgingsproducten of proefverpakkingen liggen? Kom ze inleveren in de rode Stichting Babyspullen containers in een van de MamaLoes winkels! Is er geen MamaLoes winkel bij jou in de buurt? Stichting Babyspullen heeft nog veel meer inzamelpunten. Vind hier een inzamelpunt bij jou in de buurt. 

MamaLoes Collectie

Niet alleen zijn de containers van Stichting Babyspullen vanaf december 2018 in de MamaLoes winkels te vinden. MamaLoes gaat ook doneren aan Stichting Babyspullen. Bij aankoop van een product van de MamaLoes collectie zal MamaLoes een bedrag aan de Stichting gaan doneren. Deze producten zijn te herkennen aan bovenstaand kenmerk. 

Over Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen zet zich sinds 2012 in om (aanstaande) ouders, die het financieel moeilijk hebben, te voorzien in de basisbehoeften van hun kindje. Onder leiding van Marjolijn zamelt de Stichting landelijk gebruikte en nieuwe spullen in en maakt hier babystartpakketten van. In samenwerking met meer dan 800 instanties zoals Voedselbanken, Jeugdzorg, kraamorganisaties, verloskundigen, het Leger des Heils, zorgt Stichting Babyspullen ervoor dat degene die ze het hardst nodig hebben een pakket gaan ontvangen.

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen. Dat betekent dat er in Nederland dagelijks ruim 50 kinderen in armoede worden geboren. Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Daarom werkt de stichting met een team van betrokken, enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een netwerk van partners aan manieren om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen. De pakketten worden verstrekt aan minimaouders, ouders die op of onder bijstandsniveau leven en geen sociaal vangnet hebben.


Stichting Babyspullen

Hoe kan je stichting Babyspullen helpen? 

Je kunt Stichting Babyspullen op diverse manieren helpen:
  • Koop producten van onze MamaLoes collectie. Wanneer jij dit aanschaft voor jezelf, zullen wij een bedrag doneren aan Stichting Babyspullen.
  • Je kunt Stichting Babyspullen helpen door babyspullen te schenken. Denk hierbij aan kruiken, hydrofiele luiers, beddengoed, kleding t/m maat 92 etc. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor een inzamelpunt bij jou in de buurt te vinden.
  • Heb je geen spullen om te doneren, maar wil je toch heel graag helpen? Dan kan je ook geld doneren. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom en stelt de stichting in staat nog meer baby’s een goede start te geven. Giften kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL 14 RABO 0144 3469 58 t.n.v. Stichting Babyspullen. Of word eenvoudig donateur voor minimaal 3 euro per maand via de website.


Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen heeft een animatie gemaakt, waarin duidelijk wordt weergegeven wat ze doen.
Bekijk het filmpje hier.