Drinkbekers

Je baby zal al snel zelf willen leren drinken. In het begin zal er dus een hoop gekliederd en een hoop gemorst worden . Maar oefening baart kunst! MamaLoes heeft een breed drinkbekerassortiment, om je kleine zelf te helpen leren drinken. 

 

Tips van mamaloes Tips van mamaloes Tips van mamaloes

-8%
v

v

(1)

Adviesprijs: 11.99

Special Price 10.99

Niet op voorraad

Levertijd op aanvraag

De meeste baby’s zullen tijdens het drinken, al snel een hun fles erg stevig vastpakken. Het lijkt dan dus ook dat je baby het al helemaal zelf wil proberen. Zodra je kleine rechtop kan zitten, kunnen ze dan ook al beginnen met oefenen!  De meeste baby’s beginnen met het drinken uit een tuit of rietjesbeker vanaf ongeveer 9 maanden. Je baby kan dus geleidelijk overstappen van fles naar drinkbeker.

Het leren drinken uit een beker is erg belangrijk voor een baby. De eerste 6 maanden is de mond van je baby ingericht op het zuigen van een tepel of een speen. Na deze 6 maanden ontwikkelen de tong, wangen en lippen zich, zodat je kindje zijn of haar eten kan gaan doorslikken. Het drinken uit een drinkbeker traint de mondspieren.  Dit komt natuurlijk ook goed van pas , wanneer je kleine bij de ongeveer 9 maanden zijn eerste woordjes gaat zeggen!

Een paar tips! 

  • Oefen in bad, knoeien kan dan geen kwaad!
  • Kies een lichte beker met twee oren. Dit maakt het vasthouden makkelijker.
  • Houd eerst zelf de beker nog vast.
  • Begin met een bodempje.
  • Morst of verslikt je kindje zich vaak? Vul de beker dan met half vloeibare inhoud, zoals pap of soep en verdun deze geleidelijk een beetje

Wil je meer informatie of advies op maat? Dan helpen wij je graag persoonlijk verder en kun je vrijblijvend contact met ons opnemen!  Je kan natuurlijk ook langs komen in één van onze winkels. Wij helpen je graag!