Bambino Mio Uitleg

Steeds meer ouders kiezen tegenwoordig voor katoenen luiers als de beste manier om voor hun baby te zorgen. Bij MamaLoesbabysjop  bent u aan het juiste adres met Bambino Mio als marktleider in de katoenenluiers. Bambino Mio biedt een compleet luiersysteem aan geschikt vanaf de geboorte tot de zindelijkheidstraining.

De luiers zijn gemaakt van 100% katoen waardoor ze van nature zacht, ademend en absorberend zijn en uw baby`s huid gezond houden. BambinoMio staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, comfort en stijl. De producten zijn continue in ontwikkeling, bambino mio biedt u dus altijd de beste katoenen luiers en accessoires.

Hoeveel luiers zal ik nodig hebben?

Het aantal luiers dat u nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak u de luiers gaat wassen. Meestal worden luiers eens in de drie dagen gewassen.

Wij raden aan:

 • 24 x mionappies (luiers) van één maat (verkrijgbaar in maat 1 en 2)
 • 3-6 x broekjes van één maat  
 • mioliners (inlegdoekjes)  
 • miofresh (luierreiniger)

Opgelet: De behoeften van alle ouders en baby's zijn verschillend, daardoor is het mogelijk dat u meer of minder luiers/luierbroekjes nodig hebt, al naar gelang uw omstandigheden. Het is belangrijk om voldoende luiers en broekjes te hebben zodat u niet zonder komt te zitten, want het wassen van kleine hoeveelheden luiers is niet kostenbesparend en slecht voor het mileu.

Gebruiksaanwijzing

Belangrijk: Lees de handleiding voordat u de producten gebruikt en/of wast. De luiers dienen voor gebruik tenminste éénmaal gewassen te worden op 60°. Bij voorkeur met milieu-en huidvriendelijk waspoeder.

Bambino Mio luiers vouwen standaard vouwwijze

De luier in het broekje leggen

Leg de gevouwen luier met het inlegdoekjes in het midden van het luierbroekje. Zorg ervoor dat de luiers goed verdeeld is over het broekje en dat er geen luier uitsteekt. Dit veroorzaakt lekkage.

Mioliners (inlegdoekjes)

Inlegdoekjes voorkomen dat de luier erg vuil wordt, zodat u hem niet hoeft te weken of uit te spoelen. Neem het vuile inlegdoekje van de luier en spoel het door in het toilet. Inlegdoekjes kunnen gebruikt worden in een leidingsysteem met septische put.

Waarschuwing: Doorspoelen van inlegdoekjes kan verstopping van oude of beschadigde rioolbuizen veroorzaken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade aan riolering

Verschonen

Vervang de luier regelmatig. Ongeveer iedere 2 tot 4 uur (uitgezonderd tijdens de nacht). Het kan nodig zijn een grotere luier te gebruiken tijdens de nacht. Er kan ook een kleinere luier als extra absorptie gebruikt worden.

Wassen van de mionappies (luiers)

Volg de wasinstructies op het label.

Weekmethode
Week luiers in een oplossing van Miofresh (15ml per 5 liter water) gedurende minstens 2 uur. Daarna kunnen de luiers uitgespoeld worden in koud water of gewassen worden met een milieu- en huidvriendelijk waspoeder.

Methode zonder weken
Voeg 15 ml Miofresh toe aan uw reguliere waspoeder. De luiers kunnen op 90° gewassen echter 60° is voldoende. Drogen aan de lijn of in de droger op lage temperatuur.

Miosoft (luierbroekjes)

 • maak de klittenband sluitingen dicht.
 • wassen in de machine tot 60° met milieu- en huidvriendelijk waspoeder.
 • handwas of uitspoelen in koud water.
 • drogen aan de lijn of op lage temperatuur in de droogkast.
 • niet op een radiotor of andere warmtebron drogen.
 • gebruik geen bleekmiddelen of borax.
 • niet strijken.
 • gebruik geen wasverzachter.
 • het luierbroekje niet weken.

Vlekken op luierbroekjes
Soms kan de binnenkant van het luierbroekje verkleurd zijn. In sommige gevallen kan het helpen om geen inlegdoekje te gebruiken. Door de aard van het product kunnen we niet garanderen dat dit volledig voorkomen kan worden.

Indien zich vlekken voordoen: gebruik enkel zachte of natuurlijke vlek verwijderaars zodat de babyhuid niet wordt geïrriteerd en/of dat de coating van het broekje niet vroegtijdig verslijt.

Maten

Opgelet: Omdat iedere baby anders is kunnen deze maten enkel als gemiddelden beschouwd worden

Problemen?

Controleer bij luierlekkage het volgende:

 • Hebt u de luiers voor het eerste gebruik gewassen op 60°?De absorptie van de luiers vergroot na een aantal wasbeurten.
 • Gebruikt u de juiste maat luier en broekje voor uw baby?
 • Verschoon regelmatig aangezien de luier om de 2-4 uur vervangen dient te worden afhankelijk van de leeftijd van uw kind en het tijdstip van de dag.
 • Gebruik geen wasverzachter. Dit vermindert de absorptie van de luier.
 • Controleer dat de luier volledig in het broekje zit aan het middel en aan de beenopeningen.
 • Gebruik slechts 1 inlegdoekje. Geen inlegdoekje gebruiken om de opvang van slappe stoelgang te bevorderen, vooral bij baby’s die borstvoeding krijgen.
 • Gebruik zonlicht als een natuurlijk bleekmiddel.

Milieu

Vandaag de dag zijn consumenten milieubewuster dan ooit. Omdat ouders steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor de wereld waarin we leven worden de producten van Bambino Mio een natuurlijke keuze. Wergwerp luiers zijn wegwerpbaar voor ouders maar niet voor het milieu! Ongeveer 1 710 000 luiers worden elke dag weggegooid in België, in Nederland bestaat ongeveer 3% van al het huishoudelijk afval uit luiermateriaal. Uit sorteeranalyses blijkt dat in het restafafval nog minstens 250 Kton aanwezig is.

Om een idee te krijgen van de hoeveelheid: dit is bijna tweemaal zoveel als de hoeveelheid textiel en anderhalf maal zoveel als de hoeveelheid glas die gemiddeld nog aanwezig is in het Nederlands restafval. De regering is verplicht om de hoeveelheid huishoudelijk afval die gestort wordt te verminderen, en volgens doelstellingen vastgesteld door de Europese unie om afval te verminderen met 65% tegen 2020. Bambino Mio is vastbesloten om milieuvriendelijke producten te blijven produceren.

Katoenen luiers zijn één van de snelst groeiende markten in de babyzorg, en gedurende de afgelopen vijf jaar is het aantal ouders die katoenen luiers gebruiken in het Verenigd Koninkrijk alleen al gestegen van 2,5% tot 15%. Op dit moment luiert 5% van alle babies in de UK in Bambino Mio katoenen luiers!

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.