Sociaal Hart

MamaLoes wil de wereld een beetje mooier maken, voor klein en groot!

Voor de kleintjes is dat toch wel vanzelfsprekend: door een verrassend, groot en mooi assortiment aan veilige producten aan te bieden. Voor onze klanten willen we meer zijn dan zomaar een winkel. We willen helpen, adviseren, geruststellen en altijd een warme service bieden. Naast het unieke assortiment, zowel in de winkel als online, tegen een eerlijke en scherpe prijs, natuurlijk.

Maar ook ons team is heel belangrijk voor ons. Samen maken we meer mogelijk. En juist die mogelijkheden creëren, bieden en pakken, dat is wat MamaLoes graag doet voor de wereld om haar heen!

Bij MamaLoes Babysjop werken vrijwel allemaal mensen met een bijzonder verhaal. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, uit de WW of de (langdurige) bijstand, maar ook met een chronische ziekte, een verslaving, psychische problemen, schulden of een crimineel verleden… MamaLoes biedt hen een warm vangnet. Naast een baan en dus inkomen helpen we actief hun leven op orde te krijgen en te houden. Soms vraagt dat persoonlijke begeleiding en soms enkel een telefoontje naar een instantie. Maar alles doen we met als doel ook hen te helpen hun wereld weer een beetje mooier te maken.

Het team van MamaLoes Babysjop telt op dit moment ruim 75 mensen en het bedrijf blijft sterk groeien. Dat is goed, want een gezond en groeiend bedrijf kan kansen blijven bieden en zo meer mensen met een bijzonder verhaal helpen hun leven op orde te kunnen krijgen!

Wij doen niet zomaar wat…

MamaLoes Babysjop wil iedereen een kans geven veel te leren en ervaring op te doen in een gezellige, informele werksfeer. Dit gebeurt veelal on the job. Maar ook bieden we mogelijkheden tot het volgen van externe opleidingen voor het behalen van een startkwalificatie of voor doorontwikkeling op persoonlijk vlak. Wij beschikken over de nodige certificaten, een garantie dat wij altijd passende begeleiding kunnen bieden.

PSO3-certificaat

De PSO is een meetinstrument voor sociaal ondernemerschap; het meet in hoeverre een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. MamaLoes Babysjop is in het bezit van een PSO3-certificaat; de derde en meteen ook de hoogste trede op de prestatieladder. Een mooie landelijke (h)erkenning!

Erkend Leerbedrijf

Om jongeren in het bedrijf op te mogen leiden, is een erkenning nodig. Wij leiden als 'Erkend SBB leerbedrijf' leerlingen op van MBO-opleidingen in de Logistiek, Verkoop en Marketing, wij zien dit als een investering in de toekomst! Je krijgt bij ons persoonlijke begeleiding van een ervaren collega zodat je een leerzame én leuke stageperiode tegemoet gaat! Ook begeleiden we jongeren vanuit Praktijk- en Bijzonder onderwijs om middels een andere route alsnog door te kunnen ontwikkelen tot dat wat ze graag willen worden.


 Logo PSO            Logo SBB Erkenning      

 
En we doen het niet alleen…

Door slimme samenwerkingen aan te gaan, willen we nóg beter worden. Mensen, maar ook bedrijven zijn er om elkaar te helpen en te inspireren. Wij werken daarom samen met onderstaande partijen:

Start Foundation

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die kansen en werk wil creëren voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Brabants Besten

Brabants Besten zijn private ondernemers die door de provincie Noord-Brabant zijn benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap. De ambassadeurs inspireren andere ondernemers met hun expertise en ervaringen. Ook zijn zij een klankbord voor de provincie met betrekking tot economisch arbeidsmarktbeleid. Loes is hier persoonlijk nauw bij betrokken door haar ambassadeurschap 2016/2017.

De Normaalste Zaak

De Normaalste Zaak is een groeiend netwerk van bijna 400 MKB-ondernemers én grote werkgevers. Samen bouwen we aan een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen die kan en wil werken welkom is.

Logo Start FoundationLogo Brabants Besten            Logo De Normaalste Zaak

Samen met o.a. Matchpunt Goirle, Goirle aan de slag, Talent to Work, UWV en WSP Werkhart vinden wij steeds weer nieuwe collega’s waarmee we samen nieuwe mogelijkheden ontdekken en benutten!

Logo Matchpunt GoirleLogo Talent to WorkLogo UWVLogo WSP Werkhart

 

MamaLoes in de Media

Hieronder vind je een overzicht van artikelen en items die in de media zijn verschenen over MamaLoes Babysjop of met medewerking van MamaLoes Babysjop.

Februari 2017 - Next2Priscilla.com - Interview - Loes de Volder bouwde van niets een succesvol (online) babywarenhuis
Februari 2017 - Babywereld - Column - Oprechte wensen
December 2016 - Babywereld - Column - Participeren... Gewoon een 'mooi woord' of een werkwoord? 
September 2016 - Babywereld - Column - Let op: besmettingsgevaar! Samen werken aan een mooiere wereld
Juli 2016 - InGoirle.com - Nieuws - Loes de Volder van MamaLoes Babysjop uit Goirle benoemd tot Brabants Beste
Juni 2016 - BabyWereld - Reportage - MamaLoes: Babyspeciaalzaak met een missie
April 2016 - InGoirle.com - Nieuws - MamaLoes Babysjop bekroond met PSO3-certificaat voor Sociaal Ondernemen
April 2016 - Baanbreker - Interview -  Mensen hebben geen beperkingen maar mogelijkheden

Ook benieuwd naar de gezichten achter MamaLoes Babysjop of wil je je ook laten besmetten door onze passie voor een mooiere wereld, neem dan gerust contact met ons op.