Navigatie

MamaLoes MEGA sale: kijk hier!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Ledikantdekens

Het is belangrijk dat je kind het altijd lekker warm heeft in zijn of haar bedje, maar ook bijvoorbeeld in de autostoel! Een lekker zacht en warm babydekentje is daarom onmisbaar. Voor een babydeken ben je bij MamaLoes aan het juiste adres! Je vindt in onze webshop een ruime keus aan prachtige ledikantdekens, van verschillende stijlvolle merken, zoals Jollein, Briljant, Zaffiro en Cottonbaby!

Aanschaf ledikantdeken

De meeste ledikantdekens zijn 100 x 150 cm of 120 x 150 cm, maar in ons assortiment vind je ook enkele andere formaten zoals 100 x 135 cm en 100 x 130 cm. Zo is er altijd wel een dekentje bij dat in jouw ledikantje past!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babydeken?

Je kindje moet het altijd lekker warm hebben. Maar té warm is ook weer niet goed. Voor de gezondheid en veiligheid van je kleintje is iets te koud zelfs beter dan iets te warm! Gelukkig is er een handig systeem dat je kan helpen het juiste dekentje te kiezen: de TOG-waarde. Dit is een handig 'puntensysteem' dat de warmte- en isolatiewaarde indeelt.

Kies een combinatie van kleding en beddengoed met een maximale TOG-waarde die aansluit bij de kamertemperatuur. Hoe kouder de omgeving is, hoe hoger de TOG-waarde mag zijn. En omgekeerd. Is je slaapkamer lekker warm? Dan heb je minder TOG-waarde nodig.

Kamertemperatuur Totale maximale TOG-waarde

16-19 ˚C TOG-waarde 2.5

20-22 ˚C TOG-waarde 2.0

23-24 ˚C TOG-waarde 1.0

+24 ˚C TOG-waarde 0.5

Verder is uit onderzoek gebleken dat het niet uitmaakt van welk materiaal een dekentje gemaakt is, als het bedje maar goed kort en strak wordt opgemaakt. Als je bedje goed is opgemaakt, kan je kindje niet met het hoofdje onder het laken of deken verzeild raken en kan hij/zij altijd vrij blijven ademen.

Je kiest dus het ledikantdekentje wat je zelf het meest prettig vindt aanvoelen. Kies je voor katoen of fleece? Met teddy voering, of met een stijlvol gebreid patroon? Alles kan bij MamaLoes! Ook qua uitstraling hebben we ruime keuze. Of je nou op zoek bent naar een dekentje met Winnie the Pooh of Nijntje, met stippen of streepjes, sterren, chevron, ethnic print of andere vrolijke motiefjes, er zit altijd wel wat voor je bij!

Je kunt gemakkelijk online een baby ledikantdeken bij ons bestellen. Wil je meer informatie of advies op maat? Dan helpen wij je graag persoonlijk verder en kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Gezellig langskomen in een van onze winkels kan natuurlijk ook altijd, dan kun je zelfs kijken en voelen welk dekentje het beste bij jou past!

64 resultaten
Filter