Quinny Zapp Flex Plus, Flex of Xpress: Welke past bij jou?

De Quinny Zapp X serie bestaat uit superflexibele kinderwagens. In dit artikel helpen we je te kiezen uit de diverse kinderwagens uit deze bijzondere serie!

Quinny Zapp X: ongekende mogelijkheden

Met de Zapp X serie brengt Quinny een drietal kinderwagens op de markt die maximale flexibiliteit, comfort en gemak bieden voor zowel ouder als kind. Dankzij de grote verscheidenheid aan accessoires pas je de kinderwagens stap voor stap aan naar de fase waarin je kind zich bevindt. Zo kun je de kinderwagens gebruiken vanaf de geboorte tot het moment dat je kindje zijn of haar eerste stapjes zet!

Het design van de Quinny Zapp kinderwagens springt meteen in het oog. Bij de ontwikkeling heeft Quinny zich laten inspireren door de sportindustrie. Dit uit zich in een sportief design met frisse kleuren en het gebruik van innovatieve, lichtgewicht materialen.

Bij de Quinny Zapp X serie kies je uit één van de drie kinderwagens die je vervolgens kunt uitbreiden met diverse accessoires om de kinderwagen nóg langer te kunnen gebruiken en om hem nóg comfortabeler, praktischer en stijlvoller te maken! De Quinny Zapp X serie bestaat uit de volgende 3 kinderwagens:

Welke van deze drie moet je nu kiezen? En waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een kinderwagen uit de Zapp X serie? Na het lezen van dit artikel hopen we dat deze vragen voor je beantwoord zijn!

Vanaf de geboorte te gebruiken

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de kinderwagens uit de Quinny Zapp X serie enkel vanaf de geboorte te gebruiken zijn in combinatie met de Quinny Zapp Lux Reiswieg, Quinny Zapp From-Birth Cocoon of een groep 0 autostoel van het merk Maxi-Cosi (Pebble Plus, Pebble, Cabriofix en Citi 2). Bij de Quinny Zapp Flex en Flex Plus wordt standaard een adapterset meegeleverd waarmee je de autostoel eenvoudig op het frame van de kinderwagen klikt. Bij de Quinny Zapp Xpress dient deze adapterset nog apart aangeschaft te worden.

Zonder één van bovenstaande accessoires zijn de kinderwagens uit de Quinny Zapp X serie vanaf 6 maanden te gebruiken als comfortabele buggy/wandelwagen. Wat de precieze eigenschappen van deze kinderwagens zijn lees je hieronder!

Quinny Zapp Flex Plus: The Deluxe Way

De Quinny Zapp Flex Plus kinderwagen is de meest uitgebreide variant uit de Zapp X serie. De Zapp Flex Plus heeft vier grote wielen en een gesloten duwstang waardoor je geniet van maximale bewegingsvrijheid. Het zitje van de Quinny Zapp Flex Plus kan zowel naar voren gericht als naar achteren gericht op het frame geplaatst worden, zodat je er zelf voor kiest of je kleintje naar jou of juist naar voren kijkt. Daarnaast kan het zitje via meerdere relaxstanden versteld worden van zitstand naar volledig platte ligstand.

Verder beschikt de Quinny Zapp Flex Plus over diverse kenmerken die een wandeling met je kind tot een waar genot maken:

 • Verstelbare XL zonnekap beschermt je kleintje tegen regen, wind en zon (UV50+)
 • Waterafstotend textiel waardoor je de kinderwagen eenvoudig schoonveegt
 • Super compact 3D invouwmechanisme
 • Ruime, makkelijk toegankelijke boodschappenmand
 • Zwenkwielen
 • Transportvergrendeling

Verder wordt de Quinny Zapp Flex Plus geleverd inclusief regenhoes en adapterset voor een groep 0 Maxi-Cosi autostoel. Hiermee plaats je eenvoudig een Maxi-Cosi Pebble Plus, Pebble, Cabriofix of Citi 2 autostoel op het frame van de kinderwagen!

Quinny Zapp Flex: The Clever Way

De Quinny Zapp Flex lijkt in veel opzichten op zijn ‘grote broer’, de Quinny Zapp Flex Plus. Het verschil tussen die twee is dan ook niet direct te zien. Toch zijn er wel degelijk een paar verschillen tussen de Quinny Zapp Flex en Quinny Zapp Flex Plus.

Allereerst heeft de Quinny Zapp Flex geen gesloten duwstang, maar een duwstang die bestaat uit twee ergonomische handgrepen. Deze handgrepen zijn wel door middel van een stang met elkaar verbonden, waardoor je ook de Zapp Flex eenvoudig met één hand kunt besturen. Overigens zijn zowel de duwstang als de handgrepen als los accessoire te bestellen, zodat je deze gemakkelijk om kunt wisselen.

Het tweede verschil met de Quinny Zapp Flex Plus is aan de onderkant van de kinderwagen te vinden. De Quinny Zapp Flex is, in tegenstelling tot de Flex Plus, een driewieler. Ook zijn de wielen van de Flex wat minder groot dan die van de Flex Plus.

Buiten bovenstaande verschillen is de Quinny Zapp Flex exact hetzelfde als de Quinny Zapp Flex Plus. In deze kinderwagen geniet je dus ook van het gemak van o.a. een omkeerbaar en verstelbaar zitje, een XL zonnekap en een compact design. Ook de Zapp Flex wordt geleverd inclusief regenhoes en een adapterset voor een groep 0 autostoel van het merk Maxi-Cosi.

Quinny Zapp Xpress: The Swift Way

De Quinny Zapp Xpress zou je het budget model uit de de Zapp X serie kunnen noemen. Ook in deze kinderwagen geniet je van een comfortabele (en stijlvolle) wandeling met je kleintje, maar dan zonder de extra functies die de Flex en Flex Plus bieden. Hier staat dan uiteraard wel weer een aantrekkelijker prijskaartje tegenover.

Wat zijn nu precies de verschillen tussen de Zapp Xpress en de Zapp Flex (Plus)? Allereerst heeft de Zapp Xpress een zitje dat enkel voorwaarts gericht gebruikt kan worden. Hoewel het zitje heerlijk comfortabel is, heb je bij de Zapp Xpress dus niet de mogelijkheid om hem naar je toe te plaatsen. Ook is het zitje van de Zapp Xpress niet in meerdere relaxstanden verstelbaar, maar kun je hem d.m.v. een slimme rits verstellen van zit- naar relaxstand. De Zapp Xpress is dus niet volledig plat te leggen.

De zonnekap van de Zapp Xpress beschermt je kleintje optimaal tegen regen, wind en zon (UV50+), maar is wel een maatje kleiner dan die van de Zapp Flex (Plus). Ten slotte wordt bij de Zapp Xpress geen adapterset voor een groep 0 autostoel meegeleverd, en ook een regenhoes wordt niet standaard meegeleverd.

Bij de aanschaf van de Zapp Xpress moet je er verder rekening mee houden dat deze niet zo makkelijk vanaf de geboorte te gebruiken is als de Zapp Flex en Flex Plus. Allereerst wordt, zoals hierboven al vermeld, geen adapterset voor een groep 0 autostoel meegeleverd. Deze dien je nog los aan te schaffen. Daarnaast is ook de From-Birth Cocoon niet geschikt voor de Quinny Zapp Xpress. De Quinny Lux reiswieg kan wel op het frame geplaatst worden, maar dan dien je nog wel een aparte XL zonnekap aan te schaffen. De kleinere zonnekap van de Quinny Zapp Xpress past namelijk niet op de Quinny Lux reiswieg.

Kortom: wil je je Quinny kinderwagen vanaf de geboorte gebruiken? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om voor de Quinny Zapp Flex of Flex Plus te kiezen. Ben je daarentegen op zoek naar een wandelwagen vanaf 6 maanden, maar voor een wat kleiner prijsje dan de Zapp Flex en Flex Plus? Dan is de Zapp Xpress het ideale alternatief!

Overzicht

Zo, als je op dit punt in het artikel bent beland heb je óf al heel veel informatie gelezen over de 3 kinderwagens óf geen tijd/zin gehad om alles te lezen (wat we ook kunnen begrijpen). Hoe dan ook, je bent vast wel even toe aan een handig overzicht waarin je snel de verschillen tussen de 3 varianten ziet. Daarom vind je hieronder een overzichtje waarmee je de 3 kinderwagens snel kunt vergelijken:

Zapp Flex Plus Zapp Flex Zapp Xpress
Te gebruiken met Lux reiswieg Ja Ja Ja, i.c.m. los verkrijgbare zonnekap
Te gebruiken met Maxi-Cosi  autostoeltje Ja (adapters meegeleverd) Ja (adapters meegeleverd) Ja (adapters niet meegeleverd)
Te gebruiken met From-Birth Cocoon Ja Ja Nee
Achterwaartse positie Ja Ja Nee
Voorwaartse positie Ja Ja Ja
Volledig plat te leggen Ja Ja Nee
Relaxstand Ja Ja Ja
In te klappen tot compact pakketje Ja Ja Ja
Zonnekap (UV50+) XL Zonnekap XL Zonnekap Medium zonnekap
Boodschappenmand Ja Ja Ja
5-punts gordelsysteem Ja Ja Ja
Te gebruiken met draagbeugel Ja Ja Nee
Te gebruiken met zomer-zonnekap Ja Ja Nee
Aantal wielen 4 3 3
Wielmaat Large Medium Medium
Duwstang Gesloten Handgrepen Handgrepen
Regenhoes Inclusief Inclusief Apart bij te bestellen
Maxi Cosi Adapters Inclusief Inclusief Apart bij te bestellen


Accessoires

De Quinny Zapp kinderwagens zijn nóg comfortabeler en praktischer te maken met de diverse accessoires die speciaal voor deze kinderwagens ontwikkeld zijn. Een overzichtje:

 • Quinny Lux Reiswieg: Je pasgeboren kindje zal in deze stijlvolle Quinny Zapp Lux reiswieg heerlijk comfortabel en veilig kunnen reizen. Deze reiswieg is met een gewicht van slechts 3 kg ultra lichtgewicht! De reiswieg is gemaakt van zeer stevig, ademend materiaal. Zacht van binnen, stevig van buiten! De meegeleverde draagbeugel is tevens te gebruiken als voorbeugel voor de Zapp Flex en Flex Plus buggy.
 • Quinny From-Birth Cocoon: Maak je Quinny Zapp Flex en Zapp Flex Plus geschikt voor je pasgeboren kindje met de comfortabele From-Birth Cocoon! Dit zachte reisnestje schuif je eenvoudig over de zitting van de buggy heen en zet je met de riempjes makkelijk vast. Niet geschikt voor de Quinny Zapp Xpress.
 • Quinny Gesloten Duwstang: Deze praktische gesloten duwstang kan eenvoudig bevestigd worden op de Quinny Zapp Flex, Flex Plus en Xpress. Bij de Quinny Zapp Flex Plus wordt standaard al een gesloten duwstang meegeleverd en kan deze dienen als reserve of vervanging. De Quinny Zap Flex en Xpress worden standaard geleverd met twee losse handgrepen die je kunt vervangen voor deze gesloten duwstang.
 • Quinny Handgrepen: Deze praktische handgrepen kunnen eenvoudig bevestigd worden op de Quinny Zapp Flex, Flex Plus en Xpress. Bij de Quinny Zapp Flex en Xpress worden standaard al handgrepen meegeleverd en kunnen deze dienen als reserve of vervanging. De Quinny Zapp Flex Plus wordt standaard geleverd met een gesloten duwstang die je kunt vervangen voor deze handgrepen.
 • Quinny Voetenzak: In de stijlvolle Quinny voetenzak zal je kleintje heerlijk warm en comfortabel in de Quinny kinderwagen zitten.
 • Quinny Parasol: Bescherm je kleintje tegen de zon en creëer een koele plek met deze stijlvolle parasol die speciaal ontworpen is voor de Quinny Zapp X serie.
 • Quinny Adapterset voor Autostoel: Plaats eenvoudig een groep 0 autostoel van het merk Maxi-Cosi op het frame van de buggy. Zo maak je van je Quinny buggy een praktisch travelsysteem! Dit artikel wordt standaard al meegeleverd bij de Quinny Zapp Flex en Flex Plus.
 • Quinny Voorbeugel/Draagbeugel: Deze beugel voor de Quinny Zapp Flex en Flex Plus kinderwagen kan op twee verschillende manieren gebruikt worden. Allereerst kun je hem op het frame van de buggy bevestigen om zo als voorbeugel gebruikt te worden. Daarnaast kan hij ook op de Quinny Lux reiswieg bevestigd worden om zo als draagbeugel voor de reiswieg te dienen.
 • Quinny Regenhoes: Bescherm je kleintje tegen regen, sneeuw en wind. Dit artikel wordt standaard al meegeleverd bij de Quinny Zapp Flex en Flex Plus.
 • Quinny Deken: Het dekentje biedt bescherming tegen de kou en zorgt daarnaast voor dat beetje extra comfort voor je kleintje. Het dekentje bevestig je eenvoudig aan het frame van de Quinny kinderwagen, maar is natuurlijk ook ideaal voor de Quinny Lux reiswieg.
 • Quinny Seat Liner: Laat je kindje nog comfortabeler in de Zapp kinderwagen zitten met deze zachte Seat Liner. De Seat Liner ziet er niet alleen erg mooi uit, maar verkleint ook nog eens de breedte van de zitting voor een nog betere ondersteuning van het lichaam van je kleintje.
 • Quinny Winter Liner: Geniet van dezelfde voordelen als van de hierboven genoemde Seat Liner, maar dan in extra warm Teddy materiaal.
 • Quinny Bekerhouder: Neem eenvoudig het drinkflesje of bekertje van je kleintje mee in je Quinny kinderwagen.
 • Quinny Xtra Shopping Net: Bevestig dit netje eenvoudig aan de achterkant van je Quinny kinderwagen om zo eenvoudig extra ruimte te creëren om spulletjes in mee te nemen.
 • Quinny Verzorgingstas: Een handige luiertas helemaal in de stijl van de Quinny Zapp X serie.

Klik hier om ons gehele assortiment Quinny Zapp X in onze webshop te bekijken!

Reacties

 • Aagje
  31/01/2019 om 12:21

  Tot hoeveel kilogram kan de Quinny Zapp Flex en express dragen? Hoeveel mag het kind maximum wegen?