Baby's en peuters testen de oorkappen van Alpine

Wij hebben een heus testpanel ingeschakeld van baby's en peuters om de oorkappen van Alpine te testen. Helaas konden deze kleintjes nog niet zo goed praten en typen, dus dat hebben we overgelaten aan de mama’s.

Alpine Hearing Protection

De kleine kinderoortjes zijn nog volop in ontwikkeling. Dit maakt ze extra kwetsbaar voor harde omgevingsgeluiden. Alpine Hearing Protection ontwikkelde innovatieve en trendy producten om het gehoor van je kleintje te beschermen. Voor baby’s ontwikkelden zij de Muffy Baby oorkappen en voor kinderen vanaf 2 jaar de Muffy oorkappen.

Muffy Baby

Het is fijn om je kleintje overal mee naartoe te kunnen nemen zoals feestjes, optochten, festivals, de kermis en auto- en motorraces. Bescherm dan de oortjes van je kleintje met de Muffy Baby oorkappen van Alpine. Zo kun je ontspannen deelnemen aan leuke activiteiten en voorkom je dat je kindje overprikkeld raakt door alle omgevingsgeluiden.

Zoontje van Stephanie Hanenberg, 6 maanden oud met de blauwe Muffy Baby oorkappen

Het testpanel bestaat uit Isabelle van Nieuwenhuijzen en haar zoontje van 25 weken oud, Stephanie Hanenberg en haar zoontje van 6 maanden oud, Birgit Mulder en haar dochtertje van 3 maanden oud en Nanda en haar dochtertje van bijna 1 jaar oud. De mama’s hebben hun mening gegeven over de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit en de algemene indruk van de Muffy oorkappen.

Stephanie nam haar zoontje van 6 maanden oud mee naar een braderie: “Ons zoontje heeft zijn ogen uitgekeken naar alles om hem heen en het gaf ons een gerust gevoel dat we ons geen zorgen hoefden te maken om zijn gevoelige oortjes. Normaal lopen we heel snel langs alle boxen en podia, zodat we er niet te lang in de buurt zijn. Nu liepen we lekker ontspannen over de braderie.”

Gebruiksvriendelijkheid

De Muffy Baby oorkappen zijn speciaal ontworpen voor baby’s en peuters. Ze zijn eenvoudig verstelbaar en passen dus altijd. Isabelle vond het lastig om de oorkappen bij haar zoontje op te zetten: “Het is niet heel makkelijk om de kappen bij een kleine baby om te doen, omdat je beide handen nodig hebt om het elastiek op te rekken én je moet je baby vasthouden.” De andere mama’s gaven aan dat toen ze eenmaal door hadden hoe het werkte, het eigenlijk heel makkelijk was om te gebruiken.

Het is voor je kleintje wel even wennen. Stephanie geeft als tip: “Ik adviseer om de Muffy Baby oorkappen eerst thuis even te proberen bij je kleintje, zodat hij of zij eraan kan wennen. Zo sta je niet onderweg te hannesen. Dit voorkomt dat je kleintje geen zin meer heeft in de leuke activiteit die je gaat doen.”

“Ze kunnen tegen een stootje. Leeam heeft ze namelijk al een keer laten vallen, ermee gegooid en gerold en dit kan allemaal!” - Catharine

Het zoontje van Stephanie vond de Muffy oorkappen in het begin maar vreemd: “Toen ons kleintje de Muffy Baby oorkappen net op had, vond hij het eigenlijk niks. Hij probeerde de oorkappen gelijk af te doen en werd zelfs even boos. Na 2 minuten accepteerde hij het en heeft hij er niet meer aangezeten.” Ook het dochtertje van Birgit moest even wennen: “Nora keek bij het opzetten van de Muffy Baby oorkleppen wel even een beetje vreemd, haha. Kort daarna vond ze het wel prima.” Dat was ook zo bij het dochtertje van Nanda: “In het begin deed Lotte ze iedere keer af. Op het moment dat ik haar duidelijk maakte dat de oorkappen op moesten blijven, deed ze dit ook. Ook het besef dat er lawaai was en ze iets leuks ging doen, hielp dat ze de oorkappen op liet. Ik denk dat ieder kind ook even moet wennen dat er iets om het hoofd zit.”

Score gebruiksvriendelijkheid Muffy Baby

Isabelle: “We konden lachen om de frons op zijn voorhoofd die de elastieken band veroorzaakt.” De zachte elastische hoofdband voelt comfortabel aan en geeft geen druk op het hoofdje. Er worden standaard twee hoofdbandjes meegeleverd. Deze zijn ook eenvoudig los te te maken, zodat je ze kunt wassen.
Nanda was ook blij met de extra hoofdband; door de beige neutrale kleur is deze ook geschikt voor jongetjes. Daarnaast vond ze het opbergtasje wat je erbij geleverd krijgt erg handig, “zo kun je de oorkappen gemakkelijk meenemen”.

Kwaliteit

De Alpine Muffy Baby voldoet aan alle wettelijke eisen van de Europese unie op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hiervoor hebben de gehoorbeschermers het CE-keurmerk gekregen als enige in heel Europa.

De mama’s waren ook erg te spreken over de kwaliteit van de Muffy Baby oorkappen. “De kwaliteit vind ik erg goed. Het product is zacht, goed rekbaar en verschuift niet snel,” zei Isabelle. “Het is een fantastisch middel om je baby tegen harde geluiden te beschermen. Het is een goed afgewerkt product met fijne verstelbare pasvorm. Mijn kindje vond het geen probleem om er een dutje mee te doen in de draagzak, terwijl mama geniet van een bandje op een festival in de buurt.” Birgit was ook heel enthousiast: “De Muffy Baby oorkappen zien er super uit en zijn netjes afgewerkt! Een 10 geef ik de kwaliteit!”

Score kwaliteit Muffy Baby

Algemene indruk

Isabelle met haar kleintje van 25 weken oud. Hij draagt de blauwe Muffy Baby

Het dragen van de Muffy Baby oorkappen voorkomt oververprikkeling door geluid en helpt bij het ongestoord slapen onderweg. Het dochtertje van Birgit lag ook heerlijk te slapen: “Ze kon tijdens het festival ook lekker slapen, doordat ze geen last had van het geluid met de Muffy Baby oorkappen op. “Dit weekend gaan we ze weer gebruiken tijdens ons jaarlijkse buurtfeest,” zegt Birgit. “We zijn zeer tevreden over de Muffy Baby oorkappen en het krijgt van ons een 8,5. Het product zou hoger scoren als ik het ook kon gebruiken in de draagdoek.”

Op een warme dag bij een demo-race van klassieke motoren ervaarde Isabelle dat de Muffy Baby oorkappen warm waren om op te houden voor haar zoontje. Door de warmte moest hij huilen. “Zijn eigen geluid is voor hem nóg harder, dus hij hoorde zichzelf ineens heel hard gillen. Na verloop van tijd werd hij rustiger,” zegt Isabelle. “Verder keek hij niet op van de scherpe, onverwachte geluiden van (startende) motoren.”

Dochtertje Lotte samen met opa op de tractor

Nanda nam haar dochtertje Lotte mee naar een ‘tractortreffen’. “Opa is dol op tractoren. Dit jaar zijn we als gezin mee gegaan naar een tractortreffen, een event waar mensen met hun tractor en caravan/woonwagen bijeenkomen om die vervolgens te laten bewonderen door deelnemers en bezoekers van het event. En Lotte moest natuurlijk ook even op de tractor bij opa. Om haar te beschermen voor het lawaai dat tractoren maken, hebben we de Alpine oorkappen gebruikt. Door de oorkappen heeft ze veilig kunnen genieten van het tractorritje.”

De algemene indruk van de Muffy Baby oorkappen is heel positief. De mama’s gaan het product vaker gebruiken. De Muffy Baby gehoorbescherming is verkrijgbaar in twee kleuren: roze en blauw. Bekijk ze hier.

Score algemene indruk van de Muffy Baby gehoorbescherming

Alles bij elkaar opgeteld scoort de Muffy Baby gehoorbescherming gemiddeld een 7,9!

Muffy

Het dochtertje van Alie met de roze Muffy oorkappen op

De Muffy oorkappen zijn speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Deze zijn inklapbaar en dus makkelijk mee te nemen en op te bergen. Verkrijgbaar in vier kleurstellingen voor jongens én meisjes.

Het testpanel bestaat uit Alie Boll en haar dochtertje van 4 jaar oud, Anneloes Roeters en haar dochtertje van 3 jaar oud en Catharina Thio en haar slechthorende zoontje van 2 jaar oud. De mama’s hebben hun mening gegeven over de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit en de algemene indruk van de Muffy oorkappen.

Gebruiksvriendelijkheid

De verstelbare met zachte stof bedekte beugel past bij elk kind op het hoofd en kan met het kind ‘meegroeien’. Alie en Anneloes hadden enige moeite met het uitvinden hoe ze de Muffy gehoorbescherming moesten verstellen, terwijl Catharina het heel gemakkelijk vond: “Het gebruik van de oorkappen is een 10, serieus, je verstelt het zodat het past en klaar!” zegt Catharina. “We waren al een tijdje op zoek naar een goede bescherming van zijn gehoor, omdat het sowieso al slechter is. We zijn erg blij dat we dit nu hebben gevonden. Ik zou de Muffy oorkappen dan ook zeker aanraden aan iemand anders.”

Score gebruiksvriendelijkheid van de Muffy oorkappen

Kwaliteit

De Muffy gehoorkap is gemaakt van hoogwaardige kunststof en is robuust en comfortabel. Zacht materiaal aan je oren, stevige kappen, goede demping. De kwaliteit scoort hoge cijfers bij de mama’s. “Ik vraag me alleen af of het plastic van de hoofdband lang mooi blijft, daarom geen 10,” zegt Anneloes. Alie erkent dit en zegt “Het product voelt degelijk en stevig aan. Een groot verschil met goedkopere alternatieven.” Het zoontje van Catharina heeft de oorkappen uitgebreid getest op kwaliteit en ontdekt dat ze heel stevig zijn: “Ze kunnen tegen een stootje. Leeam heeft ze namelijk al een keer laten vallen, ermee gegooid en gerold en dit kan allemaal!”

Score kwaliteit van de Muffy gehoorbescherming

Algemene indruk

Het zoontje van Catharina met de blauwe Muffy gehoorbescherming op

De algemene indruk van de Muffy oorkappen is positief. De kinderen vinden de gehoorbescherming prettig in gebruik en zetten hem zonder moeite op. “Ik merkte dat ze het zelf fijn vond om ze te dragen, want ze deed de oorkappen zonder problemen op bij harde muziek en later ook thuis toen het huis geïsoleerd werd,” zegt Anneloes. “De Muffy gehoorbescherming is makkelijk in gebruik, het materiaal is stevig en comfortabel voor kinderen. Ook zijn de oorkappen heel goed te gebruiken in allerlei situaties.”

Het slechthorende zoontje van Catharina werd rustig met de Muffy oorkappen op. “Tot onze grote verbazing, merkten we dat hij rustiger werd met de oorkappen op. Alsof er minder prikkels bij hem binnenkwamen. Leeam blij, wij blij!” De Muffy oorkappen sluiten het oor helemaal af, hierdoor zijn de gehoorkappen ideaal voor een betere concentratie. Sommige kinderen raken bijvoorbeeld snel afgeleid door alle geluiden om zich heen. Met een oorkap op kunnen ze zich beter afsluiten.

Ook Alie en haar dochtertje zijn positief: “Mijn dochtertje is zeer tevreden over de wijze waarop dit product geluiden filtert en draagt ‘m ook in dagelijkse situaties, tijdens het grasmaaien bijvoorbeeld.”

Score algemene indruk van de Muffy oorkappen

Alles bij elkaar opgeteld scoort de Muffy gehoorbescherming gemiddeld een 8,9!

De Muffy Baby en de Muffy oorkappen zijn verkrijgbaar bij MamaLoes in verschillende designs voor jongens en meisjes. Bekijk ze hier.

Het dochtertje van Anneloes met de blauwe Muffy oorkappen op